Wat is nu eigenlijk een congres?

Volgens de algemene definitie is een congres een bijeenkomst over een bepaald vastgesteld thema dat groots is aangepakt. Meestal zijn de deelnemers aan een congres wetenschappers of de leden van een relevante organisatie voor het vastgestelde thema van het congres. Andere woorden voor een congres zijn symposium of conferentie.

Een congres is eigenlijk gewoon plek waar gedachten over een bepaald thema continu worden uitgewisseld door specialisten op dat gebied. Congressen zijn dan ook bedoeld om de kennis van de deelnemers te verrijken. Meestal wordt er ook nog naar een hoger doel gestreefd. Congressen waar wetenschappers aan deelnemen zijn er namelijk voor bedoeld om de wetenschap verder te brengen. Op zo’n congres leren wetenschappers dan veel over een bepaald thema, zodat zij weer nieuwe inzichten krijgen en daarop kunnen voortborduren met hun eigen onderzoeken.

Een congres streeft dus eigenlijk een gezamenlijk doel na: het verbeteren van de kennis of het verhogen van het bewustzijn van mensen rond een bepaald thema.

Comments

Comments are closed.